van 10 PK  tot  1000 PK

 

Python-Drive : ideaal  voor  iedere scheepsbouwer / jachteigenaar:

 

De Python- Drive is een compleet aandrijfsysteem voor jachten, sloepen en werkschepen in alle soorten en maten.
Na montage van een
Python-Drive is periodiek uitlijnen van de motor op de schroefas niet langer nodig, worden vervelende  axiale aandrijfreacties tussen motor en schroefas teniet gedaan en wordt de stuwdruk door middel van de speciale ophanging van het stuwdruklager in rubbers ‘zacht’ aan de romp van het schip overgedragen.Het hart van elke Python-Drive is de onderhoudsvrije homokinetische aandrijfas, die in alle uitvoeringen  ruim berekend is voor zijn taak.
Het stuwdruklager is voor alle modellen fors bemeten en onderhoudsvrij. Montage van het stuwdruklager geschiedt met behulp van een klemring die de schroefas centreert op de  plaats waar het hoort; direct achter de homokinetische aandrijfas.
De homokinetische aandrijfas waarborgt zelfs bij ongelijke hoeken een constante omloopsnelheid van de schroefas, en vermindert hierdoor slijtage aan draaiende delen van de aandrijfinstallatie. Een ander voordeel van dit systeem is de zeer korte inbouwlengte. De
Python-Drive wordt geleverd met alle benodigde installatiematerialen zoals adapterflens voor de meest gangbare keerkoppelingtypen, homokinetische aandrijfas, robuuste stuwdruklager-unit alsmede alle bouten, moeren, borgringen en rubbers om de stuwdruk op te vangen. Complete standaardunits zijn leverbaar voor asdiameters van 19 mm. tot en met 100 mm., ook voor inchmaten. Conische aspassingen kunnen op aanvraag geleverd worden. Losse homokinetische aandrijfassen voor askoppels tot 1.500 Kgm ( ca. 14,7 kNm ) en ook standaard langere assen of speciaal op lengte gemaakte assen zijn leverbaar. De stuwdruklagers zijn ook als losse units leverbaar en kunnen op eenvoudige wijze op een willekeurige plaats op de schroefas gemonteerd worden.